Şüphesiz uygar bir ülke olmanın önemli göstergelerinden birisi de o toplumun sahip olduğu müzelerdir. Müzeler bir ülkenin tarihinin, belleğinin, kültürünün ve zenginliğinin mekânlarıdır. Müze açmak, envanter çalışmaları yapmak, mevcut koleksiyonları evrensel niteliklerde sergilenebilir duruma getirmek ve korumak her ulus için milli bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu yerine getirmede elbette üniversitelerin de önemli görevleri bulunmaktadır.

Dünyanın saygın üniversitelerinde son derece önemli müzecilik çalışmalarının yapıldığı bilinmektedir. Türkiye’de de üniversitelerimizin müzecilik faaliyetlerine hız verdikleri, müzeler açtıkları görülmektedir. Bu köklü üniversitelere son zamanlarda yaptıkları çalışmalarla diğer bazı üniversiteler de katılmıştır. Bu amaçla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde de kısa adı MÜZEM olan Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Mirasları ve Sanat Eserleri Koruma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur.

Bu kapsamda merkezimiz bünyesinde kurulmasına karar verilen Üniversitemiz Tarih ve Sanat Müzesi, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Alim Yıldız'ın destekleriyle kısa zamanda yapılanarak, konuklarını ağırlamaya başlamıştır.

Her geçen gün daha da büyüyecek olan Müzemizde siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız.

Doç. Dr. Meryem ACARA ESER

team image